Ekologiczne warzywa konserwowe

Celem produkcji konserwowych warzyw jest przedłużenie ich trwałości i umożliwienie spożywania różnych przetworów niezależnie od sezonowości warzyw. Po dokładnym oczyszczeniu, uformowaniu i zalaniu produkt jest pasteryzowany. Procesy te mają za zadanie zlikwidować szkodliwe mikroorganizmy, dając produkt bezpieczny do spożycia.

Warzywa konserwowe dają nam wygodę w użyciu –  wystarczy je wyjąć z zalewy i spożyć bez dalszego przygotowywania. Są łatwe w przechowywaniu i transporcie – dobre rozwiązanie na wycieczki, gdyż puszki nie wymagają specjalnych warunków przechowywania oraz są łatwe w użyciu Sprawdzą się w trudnych warunkach – nie wymagają przechowywania w lodówce. Posiadają długi termin przydatności do spożycia – zatem puszki możemy mieć w domu i przygotować z nich szybki dodatek do obiadu lub w połączeniu z ryżem i tuńczykiem przygotować szybką sałatkę dla niespodziewanych gości. Dzięki pochodzeniu z certyfikowanych upraw ekologicznych nasze warzywa konserwowe zyskują niezwykłą jakość.