Nowości

Ekologiczny koncentrat i sosy pomidorowe

Ekologiczne sosy pomidorowe z czosnkiem lub z bazylią oraz koncentrat pomidorowy, to doskonałe uzupełnienie oferty dla smakoszy kuchni włoskiej. Stanowią świetną bazę, nie tylko do przygotowania sosów i zup, ale także jako składnik domowej pizzy. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do potraw mięsnych, rybnych i warzywnych.

CZYTAJ DALEJ

Batony Paliwo Białkowe dla aktywnych

Polecamy batony proteinowe „Paliwo Białkowe dla Aktywnych” wszystkim osobom o wzmożonej aktywności fizycznej. Skład batonów zawiera najwyższej jakości izolat białka serwatkowego WPI 90%, który dostarcza organizmowi łatwo przyswajalną porcję protein. Wysoka zawartość białka przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
CZYTAJ DALEJ

Ekologiczne oliwy z oliwek

Kuchnia włoska należy do najbardziej znanych i popularnych na świecie. Wyjątkowy smak, aromat i wygląd potraw sprawia, że liczba jej zwolenników rośnie, również w Polsce. Kuchnia włoska bazuje przede wszystkim na bardzo dobrych jakościowo produktach, co stanowi o wykwintności nawet prostych dań. Opiera się na szerokiej gamie warzyw (podstawą są pomidory) oraz przypraw, ziół i oliwie. Ekologiczne oliwy z oliwek extra virgin marki Vitaliana w różnych smakach, to znakomity dodatek do sałatek i surówek lub przygotowania sosu vinegrette.
CZYTAJ DALEJ

Ekologiczna Maca - pieczywo chrupkie

Maca to pieczywo chrupkie, które sprawdzi się jako alternatywa dla tradycyjnego pieczywa. Jest lekkostrawna, a dzięki niskiej zawartości tłuszczu poleca się ją w dietach odchudzających. W połączeniu z hummusami i pastami warzywnymi stanowi idealną przekąskę.
CZYTAJ DALEJ

Ekologiczne lizaki z witaminą C

Ekologiczne lizaki z witaminą C marki EkoLudki dedykowane są naszym najmłodszym konsumentom, czyli dzieciom. Oprócz tego produkty kierowane są również do rodziców, którzy dbają o to, by ich dzieci jadły zdrowo, smacznie i ekologicznie.
CZYTAJ DALEJ

Yerba Mate parzona z liści

Ekologiczne napoje Yerba Mate, parzone z liści. Stanowią alternatywę dla tzw. "energetyków", gdyż zawierają około 20 mg/100 ml kofeiny, dzięki czemu działają pobudzająco. Dostępne w pięciu smakach: naturalna, z limonką, z miętą ogrodową, z granatem oraz z cukrem trzcinowym. 

CZYTAJ DALEJ

Kawa Cold Brew

Cold brew to kawa parzona na zimno. Swój wyjątkowy smak i aromat uzyskuje leżakując. Dzięki temu procesowi jest słodsza od kawy parzonej tradycyjnie i zawiera więcej kofeiny. Idealna alternatywa dla tradycyjnie parzonej kawy w gorące, letnie dni.

CZYTAJ DALEJ

Kawa 100% Arabica

Ekologiczna kawa Danceo, 100% Arabica - ziarnista, mielona i rozpuszczalna. Ma właściwości pobudzające, dodaje energii. Zmniejsza ryzyko depresji, ułatwia koncentrację, Przyspiesza metabolizm.

CZYTAJ DALEJ

Herbaty Evella

Do naszej oferty dołączyła linia ekologicznych herbat (czarna, zielona i biała), o niezwykle korzystnych właściwościach. Sekret herbat Evella tkwi w najlepiej wyselekcjonowanych, aromatycznych liściach, pochodzących z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.

CZYTAJ DALEJ

Krem orzechowy kokosowy

Krem orzechowy kokosowy to nowość wśród kremów orzechowych marki Naturavena. Nie zawiera sztucznych dodatków, soli i cukru. Jest skarbnicą witamin (A, E, B) oraz minerałów (magnezu, potasu, cynku, selenu, wapnia, chromu, manganu, miedzi i żelaza)

CZYTAJ DALEJ

Ekologiczne jagody inkaskie

Jagody inkaskie spożywa się jako samodzielną przekąskę lub dodaje do deserów lub wypieków. Owoce te są bogate w przeciwutleniacze, fosfor, witaminy A, B1, B2, B12 oraz są doskonałym źródłem witaminy C.

CZYTAJ DALEJ

Ekologiczne orzechy brazylijskie

Orzechy brazylijskie spożywa się jako samodzielną przekąskę lub dodaje do wypieków i dań mięsnych. Często występują jako składnik deserów lub sałatek.

CZYTAJ DALEJ

Ekologiczna morwa biała

Morwę białą spożywa się jako samodzielną przekąskę lub dodaje do deserów i wypieków. Zawiera witaminy A, E, K oraz z grupy B, związki mineralne: wapń, miedź, żelazo, potas, sód oraz dużą ilość błonnika.

CZYTAJ DALEJ

Mąka kukurydziana - bezglutenowa

Mąki kukurydzianej można używać do wszystkich dań - ciast, naleśników, deserów, sosów, panierek, wypieku placków, biszkoptów, bułek i chleba.

Może wspomagać układ odpornościowy dzięki zawartości cynku oraz zapobiegać chorobom oczu związanym z wiekiem, dzięki obecności karotenoidów: luteiny i zeaksantyny.

CZYTAJ DALEJ

Makarony bezglutenowe

Makarony bezglutenowe przeznaczone są szczególnie dla osób z nietolerancją glutenu lub chorujących na cliakię. Charakteryzują się łatwością oraz szybkością przygotowania.

CZYTAJ DALEJ

Ekologiczna kasza bulgur

Kasza bulgur jest źródłem błonnika, witamin z grupy B, folianów, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz minerałów, np. fosforu, cynku, magnezu, selenu i chromu.

CZYTAJ DALEJ

Tapioka

Tapioka to kasza wyrabiana z egzotycznej rośliny o nazwie maniok. Właściwości odżywcze tapioki od dawna doceniają mieszkańcy Ameryki Południowej, skąd pochodzi. Produkt jest lekkostrawny i pożywny oraz nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczny.

CZYTAJ DALEJ

Białko konopne

Białko konopne, nazywane również proteiną białkową to 50% białko roślinne, które pozyskuje się w procesie tłoczenia na zimno ziaren konopi siewnej. Zdaniem specjalistów nasiona konopi siewnej zawierają białko bezglutenowe, w skład którego wchodzi błonnik oraz potrzebne organizmowi kwasy tłuszczowe.

CZYTAJ DALEJ

Witamina C

Witamina C posiada dużo korzystnych właściwości. Ma działanie wzmacniające, wspomagające układ krążenia, przeciwutleniające.

CZYTAJ DALEJ

Ekologiczna maca w proszku

Sproszkowany, ekologiczny korzeń macy zalecany jest osobom wymagającym intensywnego wysiłku umysłowego, gdyż może poprawić pamięć i funkcje umysłowe. Polecany w stanach wycieńczenia, osłabienia, niedożywienia i obniżonej odporności.

CZYTAJ DALEJ