Przepis z kremem orzechowym

Muffinki z kremem orzechowym

Składniki ciasto:

  • 70 g masła
  • 5 łyżek kremu orzechowego NaturAvena
  • 3/4 szklanki cukru brązowego NaturAvena
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej NaturAvena
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 7 łyżek mleka
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 1 garść orzeszków ziemnych

Składniki krem:

  • 120 g masła
  • 5 łyżek kremu orzechowego NaturAvena
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 garść orzeszków ziemnych

Wykonanie ciasta:

  • W wysokiej misce miksuj: masło, krem orzechowe, cukier brązowy i waniliowy
  • Następnie wbij do masy 1 jajko i ponownie miksuj
  • Tak samo postępuj z drugim jajkiem
  • Do masy dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dolej mleko
  • Wszystko miksuj na wysokich obrotach
  • Do masy dodaj pokrojoną wcześniej czekoladę w małe kawałki i delikatnie wymieszaj szpatułką
  • Przygotowaną masę przełóż do formy od muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami i piecz 20 min. Przez 20-25 min.

Wykonanie kremu:

  • Utrzyj masło z cukrem pudrem na puszystą masę
  • Następnie dodaj krem orzechowy i mleko i ponownie miksuj
  • Gotowym kremem ozdób wystudzone muffiny i udekoruj wg. uznania