Suplementy diety w proszkach

Sproszkowane liście lub algi mogą ubogacić codzienny jadłospis oraz mogą być stosowany do właściwie każdego rodzaju żywności. W naszej ofercie możemy odnaleźć następujące suplementy:

MORINGA W PROSZKU

  • Moringa dzięki swoim wszechstronnym właściwością nazywana jest cudownym drzewem 
  • Proszek z liści może być stosowany w problemach związanych z niedożywieniem lub niewłaściwym odżywianiem, w celu uzupełnienia niedoborów witamin i składników mineralnych w organizmie 
  • Sproszkowane liście rośliny zawierają większość potrzebnych organizmowi aminokwasów, przeciwutleniaczy, związków przeciwzapalnych, białka,  błonnika oraz antyoksydantów 
  • Moringę można stosować w problemach z: reumatyzmem, epilepsją, chorobami bakteryjnymi oraz z brakiem odporności 
  • Proszek z moringi można dodawać do koktajli, wypieków, jogurtów lub soków  

CHLORELLA W PROSZKU

  • Chlorella jest słodkowodną algą o cennych właściwościach 
  • Dostarcza organizmowi cenne substancje takie jak aminokwasy, witaminy, minerały: fosfor, potas, magnez, wapń 
  • Jest bogatym źródłem beta-karotenu, który może wpłynąć na: wzmocnienie wzroku, przeciwdziałać zaćmie lub rozwojowi nowotworów płuc  
  • Błona komórkowa chlorelli składa się z trzech, odpornych warstw ochronnych, które mogą wykazywać właściwości oczyszczające układ trawienny z: toksyn, metali ciężkich lub alkoholu 
  • Algi te mogą wspomagać odporność organizmu lub obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi 
  • Proszek z chlorelli można dodawać do koktajli, wypieków, jogurtów lub soków  

SPIRULINA W PROSZKU

  • Spirulina to zielonkawo-niebieska alga w kształcie spirali o bardzo cennych właściwościach 
  • Zawiera kwas gamma linolenowy, który może wpływać na: obniżenie ciśnienia krwi, zmniejszenie ryzyka powstania zakrzepów wewnątrznaczyniowych, działać przeciwzapalnie 
  • wzmagać aktywność układu immunologicznego
  • Dodatkowo charakteryzuje zawartością wysokowartościowego białka, które zawiera 18 niezbędnych organizmowi aminokwasów 
  • Sproszkowana alga zawiera wiele cennych witamin i składników odżywczych, dzięki czemu może wykazywać dobroczynny wpływ na organizm, np. wspomagać układ odpornościowy, łagodzić stany zapalne, oczyszczać organizm lub działać antynowotworowo
  • Proszek ze spiruliny można dodawać do koktajli, wypieków, jogurtów lub soków  

BIAŁKO KONOPNE

Białko konopne, nazywane również proteiną białkową to 50% białko roślinne, które pozyskuje się w procesie tłoczenia na zimno ziaren konopi siewnej. Zdaniem specjalistów nasiona konopi siewnej zawierają białko bezglutenowe, w skład którego wchodzi błonnik oraz potrzebne organizmowi kwasy tłuszczowe.

  • Zawiera 20 niezbędnych aminokwasów wysokiej jakości (metionina i cysteina, a także arginina i histydyna, które zawierają siarkę niezbędną do produkcji enzymów)
  • Posiada aminokwasy, które są łatwo przyswajane, a dodatkowo są rewelacyjnym budulcem masy mięśniowej
  • Jest źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych – omega-3 i omega-6
  • Jest bogate w błonnik, lecytynę, minerały (magnez, potas, fosfor, wapń, żelazo), karoten oraz witaminy (B1, B2, C, E)
  • Produkt dodaje się do koktajli, wypieków lub spożywa bezpośrednio popijając dużą ilością wody.

WITAMINA C

Witamina C posiada dużo korzystnych właściwości. Ma działanie wzmacniające, wspomagające układ krążenia, przeciwutleniające.

Poza tym charakteryzuje ją szeroki wachlarz zastosowań i właściwości:

  • Ułatwia wytwarzanie ciał odpornościowych
  • Współuczestniczy w wytwarzaniu kolagenu i utrzymaniu jego wysokiego poziomu
  • Przyspiesza gojenie się ran i zrastanie kości
  • Uczestniczy w wielu procesach metabolicznych jako substancja przenosząca elektrony
  • Uczestniczy w metabolizmie tłuszczów, kwasów żółciowych i cholesterolu
  • Zapobiega powstawaniu krwotoków, sińców, krwawień dziąseł
  • Wpływa na sprawność serca i układu krwionośnego oraz na obniżenie ciśnienia krwi
  • Ułatwia przyswajanie żelaza
  • Wychwytuje wolne rodniki

MACA W PROSZKU

  • Sproszkowany, ekologiczny korzeń macy zalecany jest osobom wymagającym intensywnego wysiłku umysłowego, gdyż może poprawić pamięć i funkcje umysłowe.
  • Polecany w stanach wycieńczenia, osłabienia, niedożywienia i obniżonej odporności
  • Korzeń macy zawiera zestaw witamin, takich jak A, B1, B2, B6, C i E, oraz składników mineralnych: wapń, żelazo, miedź, cynk, mangan, potas i sód
  • Zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych wynosi aż 70,7%, a nasyconych 23,9%, co może bardzo korzystnie wpływać na organizm

UWAGA: Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako zamiennik zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.