Manuka

Cechy Miodu Manuka: 

Miód Manuka powstaje z herbacianych krzewów, które rosną w najczystszych regionach Nowej Zelandii.

Typową cechą Miodów Manuka jest obecność methylgloxalu podawana jako MGO lub UMF. W porównaniu do miodów rodzimych jego stężenie jest znacznie wyższe. Dlatego jest tak wyjątkowy i pożądany. Ilość MGO lub UMF podawana na opakowaniu określa minimalną ilość występującą w kilogramie produktu.

Stosowanie Miodu Manuka:

Zaleca się spożywanie 2-3 łyżeczek dziennie. Najlepiej na czczo lub 20 minut przed głównymi posiłkami. 
Miód Manuka można rozpuścić w szklance chłodnej wody i wypić przed posiłkiem. Należy pamiętać, że traci on swoje właściwości w temperaturze powyżej 40°C.

Miodu Manuka NIE WOLNO podawać małym dzieciom poniżej 1 roku życia oraz osobom chorym na cukrzycę lub mającym alergię na produkty pszczele.

Czym jest oznaczenie UMF® na miodzie manuka?

UMF – Unique Manuka Factor, jest to znak jakości zatwierdzony przez rząd Nowej Zelandii, który został opracowany przez stowarzyszenie UMF Honey Association (UMFHA) z Nowej Zelandii.  
Każdy posiadacz licencji UMF® jest poddawany niezależnej kontroli w celu spełnienia odpowiednich standardów jakości produktu. 

Sprawdź autentyczność miodu manuka!
Nr licencji UMF®: 2228