Krem kokosowy

Krem kokosowy znany jest jako alternatywa dla mleka krowiego, które szkodzi osobom z nietolerancją laktozy. Krem o egzotycznym aromacie charakteryzuje wszechstronność zastosowania kuchennego oraz kosmetycznego. Jest to prawdziwa bomba mineralna i witaminowa. Posiada on bowiem dużo wapnia, żelaza, magnezu, potasu, manganu, sodu i fosforu. Ponadto jest źródłem witamin C, K, kompleksu witamin z grupy B oraz aminokwasów, przeciwutleniaczy, błonnika i białka. Dodatkowo posiada sporo cennych dla organizmu właściwości. Polecany dla osób z nietolerancją cukru mlecznego oraz przebywających na diecie wegańskiej. Nie zawiera cholesterolu i świetnie nadaje się jako napój izotoniczny po intensywnym treningu. Krem jest idealny do przygotowania deserów, naleśników, placuszków, lodów bądź wypieków. Stosuje się go, również jako zamiennik dla śmietany lub mleka w celu zabielania i zagęszczenia zup lub sosów.