Marketing

Deser z chia

Składniki przepisu:

  • 100 ml napoju sojowego
  • puszkę kremu kokosowego
  • 4 czubate łyżki nasion chia
  • 2 łyżki miodu lub syropu z agawy
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 szklankę ulubionego musli lub płatków
  • garść ulubionych owoców
  • CZYTAJ DALEJ

    Ziarna i nasiona

    Czarnuszka, zwana również czarnym kminkiem, to roślina, posiadająca nieocenione właściwości, które znane były już w czasach starożytnych. Stanowi przede wszystkim źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych (linolowego i linolenowego), które mogą odpowiadać za prawidłowe funkcjonowanie mózgu i serca. Zawiera olejki eteryczne, które mogą wpłynąć na poprawę nastroju oraz wykazywać właściwości bakteriobójcze. Czarnuszka kryje w sobie dużo witamin z grupy B, które mogą wpłynąć na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, czyli łagodzić nerwy, pomóc w zasypianiu oraz w poprawie nastroju. Zmielone ziarna można użyć jako przyprawę do mięs, sałatek i zup. Natomiast całe ziarna można dodać do wypieków, a w połączeniu z miodem lub syropem klonowym tworzą marynatę do mięs. Idealnie komponuje się z twarogiem, tofu lub serkiem wiejskim.

    CZYTAJ DALEJ

    Suplementy diety w proszkach

    Sproszkowane liście lub algi mogą ubogacić codzienny jadłospis oraz mogą być stosowany do właściwie każdego rodzaju żywności. W naszej ofercie możmy odnaleźć następujące suplementy:

    CZYTAJ DALEJ

    Makarony bezglutenowe

    Dieta bezglutenowa należy do jednej z najtrudniejszych w utrzymaniu i realizacji. Polega na kompletnej eliminacji produktów zawierających gluten. Pomimo że taka zmiana wydaje się bardzo kłopotliwa, nie stanowi problemu nie do pokonania, gdyż producenci specjalistycznej żywności wprowadzili na rynek wiele produktów wolnych od tego składnika. Jego źródłem są głównie: pszenica, żyto, orkisz i jęczmień.

    CZYTAJ DALEJ

    Cukier kokosowy

    Cukier kokosowy to stosunkowo nowy produkt na polskich półkach sklepowych. Powstaje z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Cukier ten nie jest rafinowany i nie zawiera sztucznych barwników. W ostatnim czasie zyskuje na dużej popularności ze względu na lepsze właściwości w porównaniu do tradycyjnego cukru białego. Posiada między innymi niższy indeks glikemiczny (równy 35)

    CZYTAJ DALEJ

    Ekologiczne przekąski

    Ekologiczny Popcorn solony różową solą himalajską to niewątpliwie hit na Polskim rynku. Biała sól została zamieniona na wysoko cenioną, różową sól himalajską. Popcorn dostępny w dwóch smakach: tradycyjnym solonym oraz maślanym, będzie wspaniałą przekąską w trakcie domowego seansu filmowego lub spotkania towarzyskiego. Jego niepowtarzalną zaletą jest brak oleju palmowego, który został zamieniony na masło shea.

    CZYTAJ DALEJ

    Przepis na ryżowe lody malinowe

  • 500 ml napoju ryżowego
  • 80 g ksylitolu
  • 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 2 żółtka
  • 1 jajko
  • 500 g malin 
  • CZYTAJ DALEJ

    Krem kokosowy

    Krem kokosowy znany jest jako alternatywa dla mleka krowiego, które szkodzi osobom z nietolerancją laktozy. Krem o egzotycznym aromacie charakteryzuje wszechstronność zastosowania kuchennego oraz kosmetycznego. Jest to prawdziwa bomba mineralna i witaminowa. Posiada on bowiem dużo wapnia, żelaza, magnezu, potasu, manganu, sodu i fosforu. Ponadto jest źródłem witamin C, K, kompleksu witamin z grupy B oraz aminokwasów, przeciwutleniaczy, błonnika i białka. Dodatkowo posiada sporo cennych dla organizmu właściwości. Polecany dla osób z nietolerancją cukru mlecznego oraz przebywających na diecie wegańskiej. Nie zawiera cholesterolu i świetnie nadaje się jako napój izotoniczny po intensywnym treningu. Krem jest idealny do przygotowania deserów, naleśników, placuszków, lodów bądź wypieków. Stosuje się go, również jako zamiennik dla śmietany lub mleka w celu zabielania i zagęszczenia zup lub sosów.

    CZYTAJ DALEJ

    Wszystko o soi

    Soja jest rośliną uprawną, należącą do grupy tzw. roślin strączkowych. Jej nasiona są bardzo ważnym surowcem wykorzystywanym do produkcji pasz oraz jako cenne źródło pokarmowe dla człowieka. Produkty spożywcze wytwarzane z soi, wykorzystuje się głównie, jako zamiennik dla mięs, szczególnie w diecie wegetariańskiej[…]

    CZYTAJ DALEJ

    Lemoniada

    • 25 ml ekologicznego soku z limonki
    • kilka kostek lodu
    • 1 limonka pokrojona w plasterki
    • 2 łyżeczki cukru kokosowego
    • woda gazowana
    CZYTAJ DALEJ

    Koktajl ananasowy

    Składniki: 1/2 dojrzałego ananasa (ok. 500 g już obranego) 1 duży banan sok z 2 dużych pomarańczy (ok. 350 ml) sok z 1/2 małej cytryny 1/2 szklanki mleka sojowego w ulubionym smaku Wykonanie: Ananasa obierz, pokrój w kostki i wrzuć do blendera. Wlej sok wyciśnięty z pomarańczy i cytryny, dodaj też napój sojowy i banana. Wszystko […]

    CZYTAJ DALEJ

    Smakowite tofu na wiele sposób

    Tofu od dawna obecne jest w tradycyjnych kuchniach Dalekiego Wschodu. Podawane może być zarówno na ciepło i na zimno w przeróżnych konfiguracjach, dzięki czemu korzystanie z niego w kuchni jest czystą przyjemnością.

    CZYTAJ DALEJ

    Wielkanocna babka

    • 250 g mąki orkiszowej białej 
    • 250 g masła
    • 250 g cukru trzcinowego brązowego
    • 10 g proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
    • sok z 1/2 cytryny
    • 4 jajka
    • 4 łyżeczki kakao
    • 50 g żurawiny słodzonej
    • 50 g rodzynek 
    • 50 g moreli 
    • 50 g daktyli suszonych 
    CZYTAJ DALEJ

    Wielkanocny żurek

    • duża porcja włoszczyzny
    • cebula
    • 200 g boczku
    • 500 ml zakwasu żurku podkarpackiego 
    • 1/2 szklanki śmietany
    • 4-5 suszonych grzybów
    • 2-3 ząbki czosnku
    • liść laurowy 
    • sól morska 
    • po 3-4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu
    • majeranek
    • pieprz czarny mielony  
    CZYTAJ DALEJ

    Przepis z tofu

    Marynowane tofu na szparagach Składniki Tofu: 1 opakowanie tofu NaturAvena 250 g w ulubionym smaku 1 cytryna ( sok świeżo wyciskany) 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę) 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej Pieprz czarny mielony, do smaku Sól himalajska różowa NaturAvena, do smaku 2 łyżki oleju kokosowego NaturAvena

    CZYTAJ DALEJ

    Przepis z kremem orzechowym

    Muffinki z kremem orzechowym, Składniki ciasto: 70 g masła, 5 łyżek masła orzechowego NaturAvena, 3/4 szklanki cukru brązowego NaturAvena, 1 łyżka cukru waniliowego, 2 jajka, 2 szklanki mąki pszennej NaturAvena, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 7 łyżek mleka, 1 tabliczka mlecznej czekolady, 1 garść orzeszków ziemnych...

    CZYTAJ DALEJ

    Przepis z syropem klonowym

    Składniki na ciasto naleśnikowe: 250 g mąki pszennej NaturAvena, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli morskiej NaturAvena, 1 łyżeczka ksylitolu NaturAvena, 1 szklanka mleka, 2 jajka, 3 łyżki oleju kokosowego virgin NaturAvena , 2 banany, Orzechy (rozdrobnione)...

    CZYTAJ DALEJ

    Ocet jabłkowy

    Ocet jabłkowy zawiera dużo cennych składników mineralnych: wapń, potas, magnez, fosfor oraz sód. Ponadto, znajdziemy w nim witaminy A, C oraz z grupy B. Charakteryzuje się obecnością licznych kwasów, do których należą między innymi cenne kwasy: jabłkowe, cytrynowe oraz propionowe. Często, wraz z przyprawami, wykorzystywany jest do podkreślenia smaku różnych potraw. Dodaje się go do sałatek, sosów lub potraw kuchni orientalnej. Najczęściej jednak pije się go, po wcześniejszym rozcieńczeniu w wodzie.

    CZYTAJ DALEJ

    Czarnuszka

    Czarnuszka, zwana również czarnym kminkiem to roślina, która posiada ziarenka o niezwykłych prozdrowotnych właściwościach. Właściwości prozdrowotne jej były znane już czasach starożytnych i doceniana, nawet przez faraonów.  Obecnie jej nieocenione właściwości zostały ponownie docenione przez zwolenników zdrowej i zrównoważonej diety...

    CZYTAJ DALEJ

    Manuka

    Miód Manuka powstaje z herbacianych krzewów, które rosną w najczystszych regionach Nowej Zelandii...

    CZYTAJ DALEJ
    HEALTHY FOOD
    Dieta bezglutenowa
    Dieta wegańska
    NaturaAvena Sp. z o.o.
    ul. Raszyńska 13
    05-550 Piaseczno
    Tel.: +48 22 711 43 00
    Fax: +48 22 716 95 17
    E-mail: biuro@naturavena.pl