Włoskie smaki

Kuchnia włoska należy do najbardziej znanych i popularnych na świecie. Wyjątkowy smak, aromat i wygląd potraw sprawia, że liczba jej zwolenników rośnie, również w Polsce. Kuchnia włoska bazuje przede wszystkim na bardzo dobrych jakościowo produktach, co stanowi o wykwintności nawet prostych dań. Opiera się na szerokiej gamie warzyw (podstawą są pomidory)oraz przypraw, ziół i oliwie. W związku z tym stworzyliśmy markę Vitaliana. Jej podstawą są włoskie ekologiczne, bądź naturalne produkty, które charakteryzuje prostota wykorzystania kulinarnego.
Znaleziono 21 produktów.
1 z 1
Grissini  pieczywo chrupkie z pomidorami i bazylią

Grissini pieczywo chrupkie z pomidorami i bazylią

OPIS:

Chrupkie pieczywo grissini, wyśmienicie smakuje z hummusami lub różnego rodzaju pastami. Grissini  w połączeniu z szynką parmeńską lub serem może stanowić świetną przekąskę. Dodatkowo można je serwować z kremowymi zupami. 

SKŁADNIKI:
mąka pszenna, olej słonecznikowy, sól, słód, drożdże, pomidory 1,2%, bazylia 0,3%.  
MASA NETTO:
125 g
Grissini  pieczywo chrupkie z rozmarynem

Grissini pieczywo chrupkie z rozmarynem

OPIS:

Chrupkie pieczywo grissini, wyśmienicie smakuje z hummusami lub różnego rodzaju pastami. Grissini  w połączeniu z szynką parmeńską lub serem może stanowić świetną przekąskę. Dodatkowo można je serwować z kremowymi zupami. 

SKŁADNIKI:
mąka pszenna, olej słonecznikowy, sól, słód, drożdże, rozmaryn 2,5%.  
MASA NETTO:
125 g
Grissini pieczywo chrupkie z olejem słonecznikowym

Grissini pieczywo chrupkie z olejem słonecznikowym

OPIS:

Chrupkie pieczywo grissini, wyśmienicie smakuje z hummusami lub różnego rodzaju pastami. Grissini  w połączeniu z szynką parmeńską lub serem może stanowić świetną przekąskę. Dodatkowo można je serwować z kremowymi zupami. 

SKŁADNIKI:
mąka pszenna, olej słonecznikowy 11%, sól, słód, drożdże.  
MASA NETTO:
125 g
Kapary w occie

Kapary w occie

OPIS:

Kapary w zalewie octowej to bardzo popularny składnik potraw włoskich (mają ostry smak, który dodaje daniom pikantności). Kapary odznaczają się wysoką zawartością polifenoli - antyoksydantów, które chronią przed działaniem wolnych rodników.

NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:
Kapary*, woda, ocet winny*, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy *Produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
MASA NETTO:
140 g
Koncentrat Pomidorowy

Koncentrat Pomidorowy

OPIS:

Ekologiczny koncentrat pomidorowy doskonale nadaje się do dań kuchni polskiej i śródziemnomorskiej, świetnie sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych, rybnych i warzywnych.

SKŁADNIKI:

Pomidory* 100%

*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

Produkt pasteryzowany.

MASA NETTO:
200 g
Makaron z pszenicy durum spaghetti

Makaron z pszenicy durum spaghetti

OPIS:

Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. 

SKŁADNIKI:

100% mąka z pszenicy durum*

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

 
MASA NETTO:
500 g
Makaron z pszenicy durum świderki (fusilli)

Makaron z pszenicy durum świderki (fusilli)

OPIS:

Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. 

SKŁADNIKI:

100% mąka z pszenicy durum*

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

 
MASA NETTO:
500 g
Makaron z pszenicy durum tortiglioni (rurki)

Makaron z pszenicy durum tortiglioni (rurki)

OPIS:

Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. 

SKŁADNIKI:

mąka z pszenicy durum*

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

 
MASA NETTO:
500 g
Makaron z razowej pszenicy durum rurki (penne)

Makaron z razowej pszenicy durum rurki (penne)

OPIS:

Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. 

SKŁADNIKI:

100% mąka pełnoziarnista z pszenicy durum*

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

 
MASA NETTO:
500 g
Makaron z razowej pszenicy durum spaghetti

Makaron z razowej pszenicy durum spaghetti

OPIS:

Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. 

SKŁADNIKI:

100% mąka pełnoziarnista z pszenicy durum*

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

 
MASA NETTO:
500 g
Makaron z razowej pszenicy durum świderki (fusilli)

Makaron z razowej pszenicy durum świderki (fusilli)

OPIS:

Makaron obok pizzy to jedno z najbardziej popularnych dań włoskich. Dobrej jakości pasta w połączeniu nawet z najprostszymi składnikami tworzy niesamowitą kompozycję, której smak przenosi nas do słonecznej Italii. 

SKŁADNIKI:

100% mąka pełnoziarnista z pszenicy durum*

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

 
MASA NETTO:
500 g
Oliwa z oliwek

Oliwa z oliwek

OPIS:
Najwyższej jakości ekologiczne włoskie oliwy z oliwek extra virgin, tłoczone na zimno. Posiadają intensywny aromat, który podkreśli smak każdej potrawy. Ponadto charakteryzują się wieloma wartościami odżywczymi, zawierają nasycone tłuszcze oraz kwasy omega-6 i omega-3.
SKŁADNIKI:

oliwa z oliwek extra virgin 100%*

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych 

MASA NETTO:
250 ml
Oliwki czarne drylowane w zalewie

Oliwki czarne drylowane w zalewie

OPIS:
Oliwki są ważnymi komponentami kuchni śródziemnomorskiej. Są one bogatym źródłem błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.
SKŁADNIKI:
czarne oliwki*, woda, ocet winny*,sól, regulator kwasowości - kwas mlekowy
MASA NETTO:
280 g
Oliwki zielone drylowane w zalewie

Oliwki zielone drylowane w zalewie

OPIS:
Oliwki są ważnymi komponentami kuchni śródziemnomorskiej. Są one bogatym źródłem błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.
SKŁADNIKI:
zielone oliwki*, woda, sól, regulator kwasowości -kwas mlekowy
MASA NETTO:
280 g
Passata pomidorowa klasyczna

Passata pomidorowa klasyczna

OPIS:
Doskonale nadaje się do dań kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych, rybnych i warzywnych. Passata jest źródłem witamin (A, K, E oraz z grupy B), a także mikro- i makroelementów (potasu, magnezu, miedzi, manganu i fosforu). Zawiera cenny przeciwutleniacz likopen, który ma dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Ponadto jest bogata w białko i błonnik.
NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:
pomidory* 99,7%, sól morska.
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.
MASA NETTO:
680 g
Pesto z bazylii

Pesto z bazylii

OPIS:
Zielone Pesto to uniwersalny sos z bazylii, pasuje niemal do każdej potrawy. Jest on idealny do przygotowania dań z makaronem na szybko lub różnych przekąsek.
SKŁADNIKI:
bazylia* 66%, olej słonecznikowy* 14%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 14%, orzechy nerkowca* 4%, sól, sok z cytryn*, płatki ziemniaczane*, regulator kwasowości: kwas mlekowy
MASA NETTO:
140 g
Pesto z suszonych pomidorów

Pesto z suszonych pomidorów

OPIS:
Pesto z suszonych pomidorów doskonale wzbogaca smak wielu potraw włoskich, jest idealne do makaronu, sałatek czy risotto.
NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:
suszone pomidory* 42%, olej słonecznikowy* 23,2%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 23,2%, bazylia*, ocet winny*, sól, płatki ziemniaczane*, regulator kwasowości: kwas mlekowy *Produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
MASA NETTO:
140 g
Podsuszone pomidory w oleju

Podsuszone pomidory w oleju

OPIS:

Podsuszone pomidory zawierają więcej likopenu (przeciwutleniacz) niż świeże warzywa, mają wyrazisty smak, dlatego możemy je stosować do przeróżnych dań. Można je piec, gotować lub podawać na zimno.

NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:
podsuszone pomidory*, 54,48%, olej słonecznikowy* 33,6%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 8,5%, ocet winny*, sól, czosnek*, pietruszka nać*, bazylia* *Produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
MASA NETTO:
190 g
Podsuszone pomidory w oleju

Podsuszone pomidory w oleju

OPIS:
Podsuszone pomidory zawierają więcej likopenu (przeciwutleniacz) niż świeże warzywa, mają wyrazisty smak, dlatego możemy je stosować do przeróżnych dań. Można je piec, gotować lub podawać na zimno.
SKŁADNIKI:
podsuszone pomidory*, 54,48%, olej słonecznikowy* 33,6%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 8,5%, ocet winny*, sól, czosnek*, pietruszka nać*, bazylia*
MASA NETTO:
190 g
Sos pomidorowy z bazylią

Sos pomidorowy z bazylią

OPIS:

Ekologiczny sos pomidorowy z dodatkiem bazylii

SKŁADNIKI:

Pomidory* 85%, cebula*, czosnek* 3%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, sok z cytryny*, sól morska, cukier trzcinowy*, pietruszka*, bazylia*, pieprz czarny*, oregano*

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

Produkt pasteryzowany.

MASA NETTO:
350 g
Sos pomidorowy z czosnkiem

Sos pomidorowy z czosnkiem

OPIS:

Ekologiczny sos pomidorowy z dodatkiem pieczonego czosnku i ziół śródziemnomorskich

SKŁADNIKI:

Pomidory* 85%, cebula*, czosnek* 3%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*, sok z cytryny*, sól morska, cukier trzcinowy*, pietruszka*, bazylia*, pieprz czarny*, oregano*

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

 

Produkt pasteryzowany.

 

MASA NETTO:
350 g
HEALTHY FOOD
Polska Izba Żywności Ekologicznej
Wspieramy siatkarki MKS E.Leclerc Ramka Radom
NaturaVena Sp. z o.o.
ul. Raszyńska 13
05-550 Piaseczno
Tel.: +48 22 711 43 00
Fax: +48 22 716 95 17
E-mail: biuro@naturavena.pl