Producent wyselekcjonowanych produktów, które charakteryzują się przede wszystkim naturalnym składem. Nie znajdziemy w produktach NaturAveny żadnych sztucznych konserwantów i chemii. Duża oferta wysokiej jakości asortymentu, gdzie połowa odznacza się produktem ekologicznym.
Produkt ten powstał dzięki ekspandowaniu, które polega na poddaniu ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Używa się do niego całych ziaren zbóż, dlatego produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych, które się w nim znajdują.
Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają barwników i spulchniaczy.
Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają barwników i spulchniaczy.
Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają barwników i spulchniaczy.
Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają barwników i spulchniaczy.
Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają barwników i spulchniaczy.
Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają barwników i spulchniaczy.
Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają barwników i spulchniaczy.
Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają barwników i spulchniaczy.
Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają barwników i spulchniaczy.
Babcianki to cieniutkie wafelki z pieca wypiekane na suchej płycie bez stosowania zbędnego tłuszczu. Okrągłe, chrupiące ciasteczka stanowią idealną przekąskę. Nie zawierają barwników i spulchniaczy.
Błonnik witalny to mieszanka nasion babki płesznik oraz babki jajowatej. Należy zalać go ciepłą wodą i odczekać kilka minut. W trakcie spożywania produktu zaleca się picie dużej ilości wody.
Błonnik witalny to mieszanka nasion babki płesznik oraz babki jajowatej. Należy zalać go ciepłą wodą i odczekać kilka minut. W trakcie spożywania produktu zaleca się picie dużej ilości wody.
Składnik panierki do mięs, warzyw i serów. Stosowana również do posypywania formy na ciasto lub jako dodatek do wstępnie przygotowanych produktów kulinarnych.
SKŁADNIKI:
mąka pszenna*, woda, drożdże*, sól kamienna.
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
Chałwa doskonale nadaje się do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do kremu, serników i ciast. Jest bogata w witaminy A, E i z grupy B oraz składniki mineralne: fosfor, wapń, żelazo i magnez.
Korzystnie wpływa na układ nerwowy, krwionośny i odpornościowy
Nie zawiera oleju palmowego oraz sztucznych dodatków.
Chałwa doskonale nadaje się do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do kremu, serników i ciast. Jest bogata w witaminy A, E i z grupy B oraz składniki mineralne: fosfor, wapń, żelazo i magnez.
Korzystnie wpływa na układ nerwowy, krwionośny i odpornościowy
Nie zawiera oleju palmowego oraz sztucznych dodatków.
Pyszny chleb bezglutenowy ciemny. W połączeniu z masłem oraz świeżymi dodatkami stanowi podstawę zbilansowanego śniadania. Bardzo dobrze smakuje w postaci grzanek, przypieczony w tosterze lub piekarniku.
Pyszny chleb bezglutenowy jasny. W połączeniu z masłem oraz świeżymi dodatkami stanowi podstawę zbilansowanego śniadania. Bardzo dobrze smakuje w postaci grzanek, przypieczony w tosterze lub piekarniku.
Pyszny chleb bezglutenowy jasny z dodatkiem czarnuszki. W połączeniu z masłem oraz świeżymi dodatkami stanowi podstawę zbilansowanego śniadania. Bardzo dobrze smakuje w postaci grzanek, przypieczony w tosterze lub piekarniku.
Ciecierzyca to roślina należąca do grupy roślin strączkowatych. Popularna wśród wegan i wegetarian. Wykorzystuje się ją jako bazę do hummsów, kremów bądź pysznych sałatek.
Ciecierzyca bardziej znana jest pod nazwą cieciorka. Należy do roślin strączkowych. Jest łagodna, a po przygotowaniu ma kremową konsystencję. Idealna do humusu.
NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:
ciecierzyca*, woda
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych
Czarnuszka to małe ziarenka, które kryją w sobie ogromny potencjał. Mogą służyć jako dodatek, do praktycznie do wszystkich dań. Idealnie komponują się z pieczywem i słodkimi wypiekami.
W Polsce najbardziej popularne są w postaci wysuszonego i wydrylowanego owocu. Najsmaczniejsze daktyle charakteryzują się lśniącą skórką oraz brakiem jakichkolwiek uszkodzeń. Wykorzystuje się je głównie do wypieków, deserów lub jako samodzielną przekąskę.
SKŁADNIKI:
daktyle 100% pochodząca z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.
W Polsce najbardziej popularne są w postaci wysuszonego i wydrylowanego owocu. Najsmaczniejsze daktyle charakteryzują się lśniącą skórką oraz brakiem jakichkolwiek uszkodzeń. Wykorzystuje się je głównie do wypieków, deserów lub jako samodzielną przekąskę.
SKŁADNIKI:
daktyle 100% pochodząca z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik, prawie bez kalorii. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik, prawie bez kalorii. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.