Kategorie

Znaleziono 373 produkty.
5 z 13
Makaron żytni rurki

Makaron żytni rurki

OPIS:

Pełnoziarnisty makaron żytni o ciemnym zabarwieniu oraz wyrazistym smaku. Jest doskonałym dodatkiem do zup dań obiadowych oraz deserów. Wymaga nieco dłuższego czasu gotowania niż makarony pszenne. 

SKŁADNIKI:
mąka żytnia pełnoziarnista pochodząca z kontrolowanych upraw ekologicznych 85-90%, świeże jaja kurze pochodzące z ekologicznego chowu 10-15%, woda.
MASA NETTO:
300 g
Makaron żytni świderki

Makaron żytni świderki

OPIS:

Pełnoziarnisty makaron żytni o ciemnym zabarwieniu oraz wyrazistym smaku. Jest doskonałym dodatkiem do zup dań obiadowych oraz deserów. Wymaga nieco dłuższego czasu gotowania niż makarony pszenne. 

SKŁADNIKI:
mąka żytnia pełnoziarnista pochodząca z kontrolowanych upraw ekologicznych 85-90%, świeże jaja kurze pochodzące z ekologicznego chowu 10-15%, woda.
MASA NETTO:
250 g
Makaron żytni wstążka gruba

Makaron żytni wstążka gruba

OPIS:

Pełnoziarnisty makaron żytni o ciemnym zabarwieniu oraz wyrazistym smaku. Jest doskonałym dodatkiem do zup dań obiadowych oraz deserów. Wymaga nieco dłuższego czasu gotowania niż makarony pszenne. 

SKŁADNIKI:
mąka żytnia pełnoziarnista pochodząca z kontrolowanych upraw ekologicznych 85-90%, świeże jaja kurze pochodzące z ekologicznego chowu 10-15%, woda.
MASA NETTO:
250 g
Mąka gryczana

Mąka gryczana

OPIS:
Otrzymywana z nasion gryki, jest ceniona wśród Europejczyków. Gryka nadaje potrawom wyrazistszego smaku. Dodanie mąki gryczanej np. do wypieku chleba, zwiększy jego wartości odżywcze.
SKŁADNIKI:
ekologiczna mąka ze zboża gryka
MASA NETTO:
500 g
Mąka gryczana biała bezglutenowa

Mąka gryczana biała bezglutenowa

OPIS:
Mąka dla osób na diecie bezglutenowej. Wytworzona ze zmielonego ziarna gryki, zapakowana w korzystne opakowanie do przechowywania po otwarciu.
SKŁADNIKI:
gryka 100%
MASA NETTO:
500 g
Mąka jaglana bezglutenowa

Mąka jaglana bezglutenowa

OPIS:
Mąka dla osób na diecie bezglutenowej. Wytworzona ze zmielonego ziarna jaglanego, zapakowana w korzystne opakowanie do przechowywania po otwarciu.
SKŁADNIKI:
proso 100%
MASA NETTO:
500 g
Mąka kokosowa

Mąka kokosowa

OPIS:
Mąka kokosowa to wyjątkowy produkt dla miłośników kokosa. Przy pieczeniu powinna zostać połączona z inną mąką o właściwościach wiążących w celu zabezpieczenia wypieków przed rozpadem.
SKŁADNIKI:
mąka z kokosów pochodzących z ekologicznych upraw ekologicznych
MASA NETTO:
500 g
Mąka konopna

Mąka konopna

OPIS:
Mąka z nasion konopi, to pożywna i lekkostrawna mąka, alternatywa dla tradycyjnej mąki. Idealnie sprawdza się jako dodatek do różnych dań.
SKŁADNIKI:
mąka konopna 100%.
MASA NETTO:
500 g
Mąka kukurydziana bezglutenowa

Mąka kukurydziana bezglutenowa

OPIS:

Bezglutenowa mąka kukurydziana to rodzaj mąki otrzymywany ze zmielonych ziaren kukurydzy. Zawiera dużo skrobi, błonnika, potasu i magnezu oraz witaminy E, B, A. Nie zawiera glutenu. Jest lekkostrawna i dlatego używana do wyrobów przeznaczonych dla dzieci i rekonwalescentów. Dzięki lekko żółtawemu odcieniowi nadaje potrawom żółtą barwę. Używana jest jako zagęszczacz oraz zastępnik mąki pszennej. Można z niej wykonywać ciasta, pieczywo, kluski czy naleśniki.

NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:

Mąka kukurydziana 100%

MASA NETTO:
500 g
Mąka lniana

Mąka lniana

OPIS:
Mąka z siemienia lnianego powstaje w wyniku stopniowego rozdrabniania czyli przemiału surowych oraz nieprażonych ziaren siemienia lnianego. Ma bardzo dobre właściwości łączące.
SKŁADNIKI:
ekologiczna mąka z odtłuszczonych ziaren lnu
MASA NETTO:
500 g
Mąka migdałowa

Mąka migdałowa

OPIS:
Jest jedną z najzdrowszych mąk, jakie istnieją. Wykonuję się ją poprzez zmielenie na drobniutki proszek migdałów obranych i tych ze skórką (wówczas mąką jest ciemniejsza).
SKŁADNIKI:
Mąka z migdałów 100%.
MASA NETTO:
250 g
Mąka orkiszowa biała

Mąka orkiszowa biała

OPIS:
Mąka orkiszowa otrzymywana jest o przemiale 550 z ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten pszenny. Idealna do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków.
SKŁADNIKI:
mąka z ziaren orkiszu, przemiał: typ 550
MASA NETTO:
500 g
Mąka orkiszowa razowa

Mąka orkiszowa razowa

OPIS:
Mąka z ziaren orkiszu typu 1850 jest mąką najbardziej pierwotną. Przemiał oznacza, że mąka ma dużo łupinek i otrąb i posiada najbogatsze wartości w swoim typie.
SKŁADNIKI:
mąka z ziaren orkiszu, przemiał: typ 1850
MASA NETTO:
1000 g
Mąka orkiszowa razowa

Mąka orkiszowa razowa

OPIS:
Mąka z ziaren orkiszu typu 1850 jest mąką najbardziej pierwotną. Przemiał oznacza, że mąka ma dużo łupinek i otrąb i posiada najbogatsze wartości w swoim typie.
SKŁADNIKI:
mąka z ziaren orkiszu, przemiał: typ 1850
MASA NETTO:
500 g
Mąka pszenna typ 1850

Mąka pszenna typ 1850

OPIS:

Ekologiczna Mąka pszenna typ 1850  jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka ciemna idealna do wypieku chleba, pierogów, dietetycznych ciast, batonów, makaronów. 

NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:

zmielone ziarno pszenicy.

MASA NETTO:
1000 g
Mąka pszenna typ 500

Mąka pszenna typ 500

OPIS:

Ekologiczna Mąka pszenna typ 500  jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków. Mąka jasna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast. 

NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:

zmielone ziarno pszenicy.

MASA NETTO:
1000 g
Mąka pszenna typ 750

Mąka pszenna typ 750

OPIS:

Ekologiczna Mąka pszenna typ 750  jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka jasna idealna do wypieku chleba, można stosować ją również do zagęszczania sosów lub przyrządzania zasmażek. 

NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:

zmielone ziarno pszenicy.

MASA NETTO:
1000 g
Mąka ryżowa

Mąka ryżowa

OPIS:
Mąka ryżowa powstaje z ziaren ryżu w skutek mielenia całych lub oczyszczonych ziaren. Mąka pozyskiwana z ryżu jest mniej kaloryczna od tej otrzymywanej z pszenicy.
SKŁADNIKI:
mąka z ryżu białego
MASA NETTO:
500 g
Mąka ryżowa pełnoziarnista bezglutenowa

Mąka ryżowa pełnoziarnista bezglutenowa

OPIS:
Mąka dla osób na diecie bezglutenowej. Wytworzona ze zmielonego ryżu, zapakowana w korzystne opakowanie do przechowywania po otwarciu.
SKŁADNIKI:
Ryż pełnoziarnisty 100%
MASA NETTO:
500 g
Mąka z amarantusa

Mąka z amarantusa

OPIS:

Mąka z amarantusa charakteryzuje się szerokim zastoswaniem. Wykorzuje się ją jako zaminnik dla tradycyjnej bułki tartej. Przyrządza się z niej placki lub w połączeniu z innymi mąkami można wypiekać z niej aromatyczne pieczywo. 

SKŁADNIKI:
mąka z nasion amarantusa
MASA NETTO:
500 g
Mąka z amarantusa bezglutenowa

Mąka z amarantusa bezglutenowa

OPIS:
Mąka dla osób na diecie bezglutenowej. Wytworzona ze zmielonego ziarn amarantusa, zapakowana w korzystne opakowanie do przechowywania po otwarciu.
SKŁADNIKI:
Amarantus 100%
MASA NETTO:
500 g
Mąka z dyni

Mąka z dyni

OPIS:
Pozyskiwana z pestek dyni, jest znana ludzkości od tysięcy lat. Ma wiele zastosowań: do wypieku pieczywa, ciastek, ciast, barwi ciasta.
SKŁADNIKI:
mąka z odtłuszczonych (na zimno) pestek dyni 100%
MASA NETTO:
500 g
Mąka z ostropestu

Mąka z ostropestu

OPIS:

Mąka z zmielonych nasion ostropestu plamistego. Wykorzystuje się ją głównie do dań wytrwanych. Należy jednak połączyć ją wcześniej mąką posiadającą większe właściowści wiążące. 

SKŁADNIKI:
mąka z ziaren ostropestu plamistego
MASA NETTO:
500 g
Mąka żytnia razowa

Mąka żytnia razowa

OPIS:
Mąka z ziaren żyta typu 1850 jest mąką najbardziej pierwotną. Przemiał oznacza, że mąka ma dużo łupinek i otrąb i posiada najbogatsze wartości w swoim typie.
SKŁADNIKI:
ekologiczna mąka z ziaren żyta, przemiał: typ 1850
MASA NETTO:
1000 g
Mąka żytnia typ 1850

Mąka żytnia typ 1850

OPIS:

Mąka ciemna idealna do wypieku chleba pełnoziarnistego, mieszanego i żytniego oraz do zakwasu na żur.

Ekologiczna Mąka żytnia typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka ciemna idealna do wypieku chleba pełnoziarnistego, mieszanego i żytniego oraz do zakwasu na żur.  

NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:

zmielone ziarnożyta.

MASA NETTO:
1000 g
Mąka żytnia typ 720

Mąka żytnia typ 720

OPIS:

Ekologiczna Mąka żytnia typ 720  jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z gospodarstw rolnych z ekologicznym certyfikatem. Mąka jasna idealna do wypieku chleba żytniego, mieszanego, do zakwasu na żur.  

NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:

zmielone ziarnożyta.

MASA NETTO:
1000 g
Melasa karobowa

Melasa karobowa

OPIS:
Melasa, naturalny cukier, jest ciemnobrązowym, gęstym, słodkim syropem. To właśnie swojemu kolorowi zawdzięcza nazwę „czarne złoto”.
SKŁADNIKI:
Melasa z drzewa karbowego 100%.
MASA NETTO:
370 g
Melasa winogronowa

Melasa winogronowa

OPIS:
Melasa, naturalny cukier, jest ciemnobrązowym, gęstym, słodkim syropem. To właśnie swojemu kolorowi zawdzięcza nazwę „czarne złoto”.
SKŁADNIKI:
Melasa z winogron 100%.
MASA NETTO:
370 g
Melasa z morwy białej

Melasa z morwy białej

OPIS:
Melasa, naturalny cukier, jest ciemnobrązowym, gęstym, słodkim syropem. To właśnie swojemu kolorowi zawdzięcza nazwę „czarne złoto”.
SKŁADNIKI:
Melasa z morwy białej 100%.
MASA NETTO:
370 g
Melisa

Melisa

OPIS:
Melisa to ziele znane całej ludzkości. Przyjemny aromat i delikatny smak nie wymagający słodzenia.
SKŁADNIKI:
Melisa liść 100%.
MASA NETTO:
70 g
HEALTHY FOOD
Polska Izba Żywności Ekologicznej
Wspieramy siatkarki MKS E.Leclerc Ramka Radom
NaturaAvena Sp. z o.o.
ul. Raszyńska 13
05-550 Piaseczno
Tel.: +48 22 711 43 00
Fax: +48 22 716 95 17
E-mail: biuro@naturavena.pl