Kategorie

Znaleziono 410 produktów.
3 z 14
Daktyle suszone

Daktyle suszone

OPIS:
W Polsce najbardziej popularne są w postaci wysuszonego i wydrylowanego owocu. Najsmaczniejsze daktyle charakteryzują się lśniącą skórką oraz brakiem jakichkolwiek uszkodzeń. Wykorzystuje się je głównie do wypieków, deserów lub jako samodzielną przekąskę.
SKŁADNIKI:
daktyle 100% pochodząca z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.
MASA NETTO:
150 g
Erytrytol

Erytrytol

OPIS:
Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik, prawie bez kalorii. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.
SKŁADNIKI:
erytrytol 100%
MASA NETTO:
250 g
Fasola azuki

Fasola azuki

OPIS:

Pyszna fasola azuki należąca do grupy roślin strączkowatych, które cenione są przede wszystkim przez wegan i wegetarian. Wykorzystuje się ją powszechnie w kuchni polskiej i meksykańskiej. Jednak dobrze znana jest na całym świecie. 

SKŁADNIKI:
Fasola azuki.
MASA NETTO:
400 g
Fasola biała

Fasola biała

OPIS:

Fasola jest często dodawana do zup, duszonych potraw, mięs i sałatek.

Dostarcza organizmowi dużo błonnika i witamin z grupy B, witaminę A i PP. Korzystnie wpływa na serce i wątrobę, a także zmniejsza zakwaszenie organizmu.

SKŁADNIKI:

Fasola biała 100%*
* surowiec pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.

MASA NETTO:
400 g
Fasola czarna

Fasola czarna

OPIS:
Fasola jest podstawą lub dodatkiem do wielu potraw, np.: zup, zapiekanek lub sałatek. Dostarcza kwas foliowy, potas i witaminy z grupy B. które pozytywnie wpływają na cały układ odpornościowy. Jest bogata w błonnik, który wspomaga trawienie i oczyszcza jelita.
NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:

Fasola czarna 100%*
* surowiec pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.

MASA NETTO:
400 g
Fasola czerwona Kidney

Fasola czerwona Kidney

OPIS:

Fasola czerwona jest znana z dań typu tortilla i buritto, polecana jest także w diecie wegetariańskiej w celu uzupełnienia niedoborów białka.

Zawiera witaminy z grupy B, także A, D, E i K oraz minerały: żelazo, kwas foliowy, cynk, selen, fosfor, wapń i potas.

NOWOŚĆ
SKŁADNIKI:

Fasola czerwona kidney 100%*
* surowiec pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.

MASA NETTO:
400 g
Fasola mung

Fasola mung

OPIS:

Pyszna fasola mung należąca do grupy roślin strączkowatych, które cenione są przede wszystkim przez wegan i wegetarian. Wykorzystuje się ją powszechnie w kuchni meksykańskiej. Jednak dobrze znana i lubiana jest na całym świecie. 

SKŁADNIKI:
Fasola mung.
MASA NETTO:
400 g
Figi suszone

Figi suszone

OPIS:
Figi to bakalie o bardzo intensywnym zapachu. Na czele z daktylami uchodzą za najbardziej cenione wśród bakalii.
SKŁADNIKI:
figi suszone 100% pochodząca z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.
MASA NETTO:
150 g
Fiołek trójbarwny (bratek)

Fiołek trójbarwny (bratek)

OPIS:

Ziele Fiołka trójbarwnego, zwanego potocznie Bratek to niezwykle aromatyczne ziele. Herbatka z Fiołka charakteryzuje się specyficznym lekko gorzkim posmakiem. 

SKŁADNIKI:
Ziele fiołka trójbarwnego 100%.
MASA NETTO:
70 g
Fruktoza

Fruktoza

OPIS:
Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia, pieczenia i gotowania.
SKŁADNIKI:
Fruktoza 100%.
MASA NETTO:
500 g
Fruktoza

Fruktoza

OPIS:
Fruktoza to cukier prosty, który w naturze można znaleźć w owocach, sokach owocowych i miodzie. Jego potoczna nazwa to cukier owocowy. Fruktozę można używać do słodzenia, pieczenia i gotowania.
SKŁADNIKI:
Fruktoza 100%.
MASA NETTO:
250 g
Gojnik

Gojnik

OPIS:
Gojnik to ziele podobne w działaniu do melisy. Zapakowany w całości - kwiat z łodygą. Do parzenia.
SKŁADNIKI:
Gojnik ziele 100%.
MASA NETTO:
30 g
Grissini  pieczywo chrupkie z pomidorami i bazylią

Grissini pieczywo chrupkie z pomidorami i bazylią

OPIS:

Chrupkie pieczywo grissini, wyśmienicie smakuje z hummusami lub różnego rodzaju pastami. Grissini  w połączeniu z szynką parmeńską lub serem może stanowić świetną przekąskę. Dodatkowo można je serwować z kremowymi zupami. 

SKŁADNIKI:
mąka pszenna, olej słonecznikowy, sól, słód, drożdże, pomidory 1,2%, bazylia 0,3%.  
MASA NETTO:
125 g
Grissini  pieczywo chrupkie z rozmarynem

Grissini pieczywo chrupkie z rozmarynem

OPIS:

Chrupkie pieczywo grissini, wyśmienicie smakuje z hummusami lub różnego rodzaju pastami. Grissini  w połączeniu z szynką parmeńską lub serem może stanowić świetną przekąskę. Dodatkowo można je serwować z kremowymi zupami. 

SKŁADNIKI:
mąka pszenna, olej słonecznikowy, sól, słód, drożdże, rozmaryn 2,5%.  
MASA NETTO:
125 g
Grissini pieczywo chrupkie z olejem słonecznikowym

Grissini pieczywo chrupkie z olejem słonecznikowym

OPIS:

Chrupkie pieczywo grissini, wyśmienicie smakuje z hummusami lub różnego rodzaju pastami. Grissini  w połączeniu z szynką parmeńską lub serem może stanowić świetną przekąskę. Dodatkowo można je serwować z kremowymi zupami. 

SKŁADNIKI:
mąka pszenna, olej słonecznikowy 11%, sól, słód, drożdże.  
MASA NETTO:
125 g
Gryka ekspandowana

Gryka ekspandowana

OPIS:
Produkt ten powstał dzięki ekspandowaniu, które polega na poddaniu ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Używa się do niego całych ziaren zbóż, dlatego produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych, które się w nim znajdują.
SKŁADNIKI:
gryka ekspandowana
MASA NETTO:
80 g
Herbata biała liściasta

Herbata biała liściasta

OPIS:
Biała herbata charakteryzuje się bardzo jasną barwą, delikatnym smakiem i aromatem. Wspomaga odporność, łagodzi napięcia i stres, poprawia pamięć i koncentrację.
SKŁADNIKI:

herbata biała* (Camelia sinensis)

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

MASA NETTO:
50 g
Herbata czarna

Herbata czarna liściasta

OPIS:
Czarna herbata działa pobudzająco dzięki teinie, wpływa na zmniejszenie uczucia zmęczenia, oprawia koncentrację i pracę mózgu oraz dodaje energii
SKŁADNIKI:

herbata czarna* (Camelia sinensis)

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

MASA NETTO:
50 g
Herbata zielona liściasta

Herbata zielona liściasta

OPIS:
Zielona herbata pomaga przyspieszyć przemianę materii i hamuje nadmierny apetyt. Działa ochładzająco dlatego polecana jest wiosną i latem.
SKŁADNIKI:

herbata zielona* (Camelia sinensis)

* produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych

MASA NETTO:
50 g
Hummus naturalny

Hummus naturalny

OPIS:
Hummus to pasta z gotowanej ciecierzycy, pasty sezamowej, oliwy, soku z cytryny i czosnku. Ta skromna lista składników nie oddaje jej wyjątkowego smaku.
SKŁADNIKI:

gotowana ciecierzyca* 61% (ciecierzyca*, woda), woda, olej słonecznikowy*, tahini* (pasta sezamowa*), sól morska, ocet jabłkowy*, czosnek suszony*
*produkt pochodzący z kontrolowanych 
i certyfikowanych upraw ekologicznych 

MASA NETTO:
185 g
Hummus z oliwkami

Hummus z oliwkami

OPIS:
Hummus to pasta z gotowanej ciecierzycy, pasty sezamowej, oliwy, soku z cytryny i czosnku. Ta skromna lista składników nie oddaje jej wyjątkowego smaku.
SKŁADNIKI:

gotowana ciecierzyca* 54% (ciecierzyca*, woda), woda, olej słonecznikowy*, oliwki* 10%, tahini* (pasta  sezamowa*), sól morska, ocet jabłkowy*, czosnek suszony*, kurkuma*, pieprz czarny mielony*
*produkt pochodzący z kontrolowanych 
i certyfikowanych upraw ekologicznych

MASA NETTO:
185 g
Hummus z papryką

Hummus z papryką

OPIS:
Hummus to pasta z gotowanej ciecierzycy, pasty sezamowej, oliwy, soku z cytryny i czosnku. Ta skromna lista składników nie oddaje jej wyjątkowego smaku.
SKŁADNIKI:

gotowana ciecierzyca* 56% (ciecierzyca*, woda), woda, olej słonecznikowy*, papryka czerwona* 6%, sok z cytryny*, tahini (pasta sezamowa*) sól morska, czosnek suszony*, papryka wędzona mielona*, papryka ostra mielona*, pieprz czarny*
*produkt pochodzący z kontrolowanych i certyfikowanych upraw ekologicznych

MASA NETTO:
185 g
Hummus z pomidorami

Hummus z pomidorami

OPIS:
Hummus to pasta z gotowanej ciecierzycy, pasty sezamowej, oliwy, soku z cytryny i czosnku. Ta skromna lista składników nie oddaje jej wyjątkowego smaku.
SKŁADNIKI:

gotowana ciecierzyca* 54% (ciecierzyca*, woda), woda, przecier pomidorowy* 12%, olej słonecznikowy*,  suszone pomidory* 6% , tahini* (pasta sezamowa*), ocet jabłkowy* , sól morska, czosnek suszony*, papryka mielona słodka*, pieprz czarny*, oregano*
*produkt pochodzący z kontrolowanych i certyfikowanych upraw ekologicznych

MASA NETTO:
185 g
Jaglanki z czekoladą

Jaglanki z czekoladą

OPIS:
Naturalne ciasteczka zbożowe. Mogą być wzbogacone różnymi dodatkami smakowymi. Idealne, jako szybka i zdrowa przekąska, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Produkt bezglutenowy.
SKŁADNIKI:
Płatki jaglane 51,02%, jaja kurze, cukier trzcinowy, olej rzepakowy, czekolada 7,65% (cukier, pasta kakaowa, masło kakaowe, emulgator - lecytyna sojowa, środek aromatyzujący - wanilia).
MASA NETTO:
175 g
Jaglanki z daktylami

Jaglanki z daktylami

OPIS:
Naturalne ciasteczka zbożowe. Mogą być wzbogacone różnymi dodatkami smakowymi. Idealne, jako szybka i zdrowa przekąska, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Produkt bezglutenowy.
SKŁADNIKI:
Płatki jaglane 51,02%, jaja kurze, cukier trzcinowy, olej rzepakowy, daktyle suszone 7,65%.
MASA NETTO:
175 g
Jaglanki z żurawiną

Jaglanki z żurawiną

OPIS:
Naturalne ciasteczka zbożowe. Mogą być wzbogacone różnymi dodatkami smakowymi. Idealne, jako szybka i zdrowa przekąska, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Produkt bezglutenowy.
SKŁADNIKI:
Płatki jaglane 51,02%, jaja kurze, cukier trzcinowy, olej rzepakowy, żurawina suszona 7,65% (żurawina, cukier, olej słonecznikowy).
MASA NETTO:
175 g
Jagody goji

Jagody goji

OPIS:

Jagody goji w Polsce najczęściej spotykane w postaci małych wysuszonych owoców, o czerwonym kolorze. Idealnie sprawdzają się, jak samodzielna przekąska lub dodatek do płatków z mlekiem i koktajli. Dobrze komponują się, jako składnik deserów oraz naleśników.

SKŁADNIKI:
jagody goji 100%
MASA NETTO:
100 g
Jagody goji

Jagody goji

OPIS:

Jagody goji w Polsce najczęściej spotykane w postaci małych wysuszonych owoców, o czerwonym kolorze. Idealnie sprawdzają się, jak samodzielna przekąska lub dodatek do płatków z mlekiem i koktajli. Dobrze komponują się, jako składnik deserów oraz naleśników.

SKŁADNIKI:
jagody goji 100% pochodząca z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.
MASA NETTO:
100 g
Jęczmień ekspandowany

Jęczmień ekspandowany

OPIS:
Produkt ten powstał dzięki ekspandowaniu, które polega na poddaniu ziarna działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Używa się do niego całych ziaren zbóż, dlatego produkty ekspandowane zachowują większość cennych składników odżywczych, które się w nim znajdują.
SKŁADNIKI:
jęczmień ekspandowany
MASA NETTO:
140 g
Kakao

Kakao

OPIS:

Kakao należy do jednego z ulubionych napojów małych dzieci. Przyrządza się je głównie na  gorąco, dodając ciepłe mleko. Jednak kakao ma szersze zastsowanie głównie wykorzystuje się je w cukiernictwie. 

SKŁADNIKI:

kakao 100% pochodzące z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych.

MASA NETTO:
125 g
HEALTHY FOOD
Polska Izba Żywności Ekologicznej
Wspieramy siatkarki MKS E.Leclerc Ramka Radom
NaturaAvena Sp. z o.o.
ul. Raszyńska 13
05-550 Piaseczno
Tel.: +48 22 711 43 00
Fax: +48 22 716 95 17
E-mail: biuro@naturavena.pl