Razowe ciasto z musli i jabłkami

Składniki:

  • musli  śniadaniowe
  • musli orzechowe
  • proszek do pieczenia
  • 1 szklanka mąki żytniej razowej
  • ½ szklanki mąki pszennej (typ 550)
  • 4 łyżeczki cukru brązowego lub erytrytolu
  • ½ łyżeczki soli
  • duże jabłka (2 sztuki)
  • duże jajko
  • banan
  • ½ szklanki mleka
  • 1/3 szklanki oleju roślinnego
  • olejek waniliowy (1 opakowanie)

Wykonanie:

Do jednej miski wsypa suche składniki. Dodaj obrane i pokrojone na spore kawałki jabłka, wymieszaj. W drugiej misce połącz jaja, wodę, olej, rozgnieciony widelcem banan i wlej do suchych składników. Wymieszaj niezbyt dokładnie i spróbować czy jest wystarczająco słodkie. Przełóż do tortownicy. Piecz w 180’C przez 25-30 minut, na złotobrązowy kolor.

Kliknij na obrazek poniżej i poznaj produkty pomocne do wykonania tego przepisu: