Owsianka z orzechami włoskimi, rodzynkami i brązowym cukrem

  • 100 g płatków owsianych
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka napoju sojowego naturalnego
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • Cynamon do smaku

Wodę z napojem sojowym wymieszaj w garnku, zagotuj. Dodaj płatki oraz szczyptę soli, dobrze wymieszaj. Kiedy się zagotują zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez około 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając (aż owsianka stanie się gęsta). Gorącą owsiankę wymieszaj z cukrem, rodzynkami i orzechami. Posyp cynamonem (można udekorować orzechami i rodzynkami) i od razu podawaj. Do takiej owsianki można dodać inne suszone owoce, na przykład: figi, żurawiny, śliwki czy morele.

Kliknij na obrazek poniżej i poznaj produkty pomocne do wykonania tego przepisu: