Deser z domowym musli i musem owocowym

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki płatków pszennych
  • 3 łyżki musli śniadaniowego
  • 2 łyżki rodzynek
  • łyżka suszonej żurawiny
  • 2 łyżki mieszanki ziaren (słonecznika, wiórków kokosowych, migdałów, orzechów arachidowych)
  • 200 g truskawek lub innych owoców
  • 3 łyżki cukru

Wykonanie:

Wszystkie płatki, ziarna i suszone owoce wymieszaj. Nałóż po łyżce na dno trzech pucharków. Owoce rozmroź, zmiksuj blenderem, wymieszaj z cukrem. Nałożyć po około 3 łyżki do każdej porcji. Ponownie posyp mieszanką musli, posyp ziarnami. Na wierzchu rozłóż resztę musu oraz udekoruj ulubionymi owocami. Podawaj najlepiej od razu, by musli nie zmiękło.

Kliknij na obrazek poniżej i poznaj produkty pomocne do wykonania tego przepisu: