Ciasteczka owsiane z musli

Składniki:

  • 185 g masła, roztopionego
  • 1 szklanka musli
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 70 g brązowego cukru
  • 1/4 szklanki ziaren sezamu
  • ½ szklanki syropu z agawy
  • 1 roztrzepane jajko

Wykonanie:

Wszystkie składniki wsyp do naczynia, dobrze wymieszaj ze sobą. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując spore odstępy, a następnie spłaszcz je łyżką.Piecz w temperaturze 170ºC przez 13-15 minut. Wystudź najpierw na blaszce (będą miękkie),a  jak stwardnieją – przenieść na talerz.

Kliknij na obrazek poniżej i poznaj produkty pomocne do wykonania tego przepisu: